Virtain Vesiosuuskunta täytti 50 vuotta ja syksyllä valmistui Virtain Vesiosuuskunnan viisi vuosikymmentä. Siinä luodaan katsaus Virtain keskustan historiaan vesihuollon näkökulmasta ja osuuskunnan vaiheet viiden vuosikymmenen ajalta. Tällä hetkellä 60 % virtolaisista saa vetensä suoraan tai välillisesti Virtain Vesiosuuskunnan kautta.
Syyskuussa 2003 valmistui sukukirja "Kollan Simulan suku", kustantajana Kollan Simulan sukuseura (sähköposti: sukuseura (at) simula.net).
Kolla on kylä Raumalla ja kirja kertoo kylän historian 1700-luvulle ja Simulan talon vaiheista 1900-luvulle. Kantavanhempien Leena Ulriikan ja Gabrielin jälkipolvistosta on levinnyt neljä sukuhaaraa myös lähiseudun kyliin: Rauman Nihattulan kylässä Sunilan haara, Lapin Kauklaisten kylässä Isotalon haara, Kuolimaan kylässä Väinölät (Uusikartano) ja Saarelat. Suvun levinneisyydestä on tehty erityinen tilasto-osasto. Kirjassa on runsas kuvitus, poikkeuksellisen laajat liiteluvut ja sitä höystävät raumankieliset tekstit ja Sari Valtosen piirrokset.
Tietokoneelleni kertyneestä lähdeaineistosta toimitin lähdjulkaisuna Porin läänin jalkaväkirykmentin pääkatselmusrullan vuodelta 1728.
Viipurin ja Savonlinnan läänin henkikirja vuonna 1701 I - II. Ensimmäinen osa sisältää Viipurin läänin (ks. karttaa) ja toinen osa Savon, Viipurin kaupungin ja hakemiston.
Vuoden aikana tilaisuuden tullen olen jatkanut teeman "luetteloista luettavaa tekstiä" pohtimista. Suurta Pohjansotaa käsittelevän kirjani yhteydessä kertyi melkoinen joukko lähdeaineistoa - pääasiassa luetteloita ja sen jälkeen olen löytänyt paljon uutta. Lähdejulkaisu on suuritöinen (tuhansia sivuja), kiinnostanee suppeaa lukijapiiriä eikä ole taloudellisesti kannattavaa. Mutta ... siinäpä se.